Poate te-ai intrebat vreodata daca mai poti face ceva cu zatul ramas dupa ce ai preparat o cafea. Ei bine, nu esti singurul, iar raspunsul este simplu: da. Sunt mai multe intrebuintari pe care le poti gasi reziduurilor din cafea.
Cel mai frecvent, zatul rezultat in urma prepararii unei cesti de cafea, fie ca o obtinem la espressor sau la ibric, fie ca provine din cafea macinata ambalata sau de la cafea boabe proaspat rasnita, ajunge aruncat la gunoi. Acest lucru nu trebuie sa mai fie o obisnuinta, intrucat poate fi utilizat cu succes in multe activitati practice.
- Tratamente cosmetice. In special doamnele pot profita de acest avantaj al posibilitatii de a recicla zatul de cafea. Acesta se poate folosi pe ten atat ca gomaj (pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii), cat si ca masca (pentru un efect de intinerire, datorita proprietatilor antioxidante). Un gomaj riguros poate fi efectuat si pe zonele corpului afectate de celulita, intrucat subtantele din cafea combat cu succes aspectul neplacut de coaja de portocala al pielii. Unde mai pui ca miroase senzational?
- Intrebuintare in bucatarie. Ti s-a terminat praful de curatat? Poti incerca sa folosesti zatul de cafea. Vrei sa improspatezi mirosul din frigider sau din alte locuri din gospodarie? Zatul de cafea se poate dovedi din nou eficient.
- Ingrasamant natural. Datorita continutului de nutrienti din compozitia zatului de cafea, acesta poate fi folosit ca ingrasamant pentru flori sau legume. Se adauga zatul la baza plantei, fie ca aceasta este plantata in ghiveci sau direct in pamant, iar rezultatul va fi o planta mai sanatoasa.
Cu siguranta vei gasi utile aceste intrebuintari practice si probabil vei gasi si altele noi, cu putina imaginatie si plecand de la aceste recomandari de baza. Iti dorim ca zatul de cafea sa te ajute sa obtii un ten frumos, un corp tonificat, o bucatarie stralucitoare si plante sanatoase!