In zilele calduroase de vara, o cafea aburinda savurata la mijlocul amiezii s-ar putea sa nu sune atat de apetisant. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la bautura preferata, pentru ca iti prezentam acum un mod foarte placut de a o savura.
Cappuccino Fredo este o bautura rece pe baza de cafea, consumata cu precadere in Grecia, Cipru si unele parti din Italia unde, ai ghicit, caldura tinde sa devina o problema mai mare decat in alte tari in perioada anotimpului estival.
Iata asadar cum poti sa prepari un cappuccino rece plin de savoare chiar la tine acasa.
Ingrediente: o doza sau doua de espresso, zahar dupa gust, 100 ml lapte, cuburi de gheata.
Timp de preparare: 5 minute
Mod de preparare: Se pune laptele in blender si se mixeaza bine, pana se obtine o spuna consistenta. Separat, se prepara espresso-ul si se dizolva zaharul in el (zaharul e optional si se poate doza dupa preferintele fiecaruia). Intr-un pahar inalt, gen cel pentru frappe, se adauga cateva cuburi de gheata, apoi se toarna espresso-ul si se amesteca bine. Deasupra se adauga spuma de lapte, iar cappuccino Freddo este gata pentru servire!
Sfat: Pentru ca rezultatul sa fie cel dorit, iti recomandam sa folosesti un espresso obtinut din cafea boabe de buna calitate, precum Lavazza Pienaroma sau Pellini Cremoso.
Pentru cei carora nu le place laptele in cafea, exista si varianta espresso Freddo, preparat obtinut foarte simplu, prin mixarea de espresso, cuburi de gheata si, eventual, zahar.
Noi ne-am facut un obicei din a consuma cappuccino Freddo in aceste zile. Tu cum te racoresti pe timp de vara?