Sistemul de capsule Espresso Point apartine producatorului de cafea Lavazza si a fost conceput pentru a fi utilizat in special in birouri. Principalul aspect pe care trebuie sa-l verificati atunci cand aveti in vedere achizitionare de capsule pentru aparate din gama Espresso Point este compatibilitatea. Astfel, chiar daca sunt produse tot de Lavazza, pentru espressoarele Espresso Point nu vor functiona capsulele Lavazza Blue sau Lavazza A Modo Mio.
Cele mai vandute doua sortimente de capsule Lavazza Espresso Point sunt cele numite Crema e Aroma Espresso si Crema e Aroma Gran Espresso. Pentru ca primim des intrebari legate de ceea ce le diferentiaza pe cele doua, vom incerca sa prezentam punctual principalele trasaturi ale fiecareia.
- Crema&Aroma Espresso – sunt capsule ideale pentru un espresso tipic italian. Intensitatea cafelei va fi de 10, pe o scara de la 1 la 10. In ceea ce priveste compozitia, acest sortiment este rezultatul unul amestec de 40% Arabica si 60% Robusta, care confera o bautura potrivit de aromata si cu un corp dens. Gustul are note de nuci caramelizate.
- Crema&Aroma Gran Espresso – capsulele au in compozitie tot 40% Arabica si 60% Robusta, dar originea distincta a boabelor de cafea face ca rezultatul din ceasca sa fie unul diferit fata de Crema&Aroma Espresso. In primul rand, acest sortiment este mai aromat, dar si mai putin aromat decat cel precedent, iar intensitatea este usor mai scazuta (de nivel 9, pe o scara de la 1 la 10). Postgustul este acelasi ca in cazul primelor capsule, de nuci caramelizate.
Asadar, desi capsulele Lavazza Espresso Point Crema e Aroma Espresso si Crema e Aroma Gran Espresso se aseamana in multe privinte, diferentierea sta totusi in micile detalii. Ambele au un grad mediu de prajire si accente ale gustului de nuci caramelizate. Pe scurt, la Crema&Aroma Espresso se obtine un espresso mai corpolent, mai intens, dar mai putin aromat decat in cazul Crema&Aroma Gran Espresso. Tu pe care o preferi?