Dragi cafegii, stim ca este vara si sunt temperature de peste 30 de grade, dar nu vrem si nici nu este nevoie sa renuntam la cafea din acest motiv. Cafeaua este aliatul nostru preferat atunci cand ne cuprinde moleseala unei zile toride, iar variantele de iced coffee sunt perfecte pentru a ne racori si a ne rasfata in acelasi timp.
Va prezentam astazi o reteta de Frappe clasica, pe care noi am testat-o personal si pe care o folosim constant pe timp de vara. Pentru cei care nu stiu, Frappe-ul este o bautura rece, pe baza de cafea instant, inventata in Grecia.
Ingrediente:
– 2 lingurite pline de cafea solubila (sau doua pliculete)
– O ceasca de apa rece sau lapte (aproximativ 150 ml)
– 3-4 cuburi de gheata
– 1-2 lingurite de zahar, dupa gust
– (optional) o cupa de inghetata de vanilie
Pentru ornat, optional:
– Frisca
– Un praf de scortisoara sau cafea solubila
Timp de preparare: 5 minute
Mod de preparare:
Se pune cafeaua solubila, apa rece si zaharul intr-un shaker sau in blender si se mixeaza bine, pana se topeste zaharul (in jur de 3 minute). Compozitia omegena se toarna intr-un pahar (de preferinta din sticla, cu picior), in care s-au pus in prealabil cuburile de gheata. Ulterior, se adauga inghetata si se orneaza cu frisca, peste care se presara un strop de scortisoara sau de cafea solubila.
In opinia noastra, aceasta este cea mai buna reteta de Frappe. Noua ne place sa accesorizam paharul cu un pai colorat si sa sorbim pe indelete din aceasta bautura racoritoare. 🙂
Super rețetă,o s o prepar ,mulțumesc!